Вступ на бакалаврат

 
Спеціальність 141

Любий друже! Якщо ти мрієш стати справжнім професіоналом в такій галузі як інженерія, то освітня програма Управління, захист та автоматизація енергосистем саме для тебе. На тебе чекає цікава подорож в світ енергетики, де ти здобудеш цінні знання, а також навчишся розробляти з використанням технологій SMART GRID корисні проекти, пов’язані з розробкою систем автоматизації, захисту, інформаційного забезпечення енергетичних об’єктів та створенням прикладного програмного забезпечення для сучасних інформаційно-керуючих систем. У цьому тобі будуть допомагати висококваліфіковані викладачі кафедри, а також дружня студентська спільнота.

Основною перевагою фахівців цього напрямку енергетики серед інших є розуміння складних процесів, які протікають в енергетиці, і новітніх комп’ютерних технологій, що заощаджують ресурси, час а також виносять управління цими процесами на новий якісний рівень. Тісне співробітництво з університетами США, Канади, Західної Європи дозволяє нашим студентам отримати подвійний диплом європейського зразка, брати участь у міжнародних проектах, конференціях та отримати корисний досвід, який допоможе їм реалізувати свої навички і знання в професійній діяльності. Зроби правильний вибір – приєднуйся до кафедри автоматизації енергосистем. Стань справжнім профі!

Навчально-науковий комплекс нашої кафедри має сім навчальних і науково-дослідних лабораторій, оснащених передовою обчислювальною та мікропроцесорною технікою захисту та автоматики, засобами телеінформаційного забезпечення та диспетчерського керування від світових провідних фірм. Існуючі на базі кафедри спеціальні центри навчання слугують лабораторною базою та предметним середовищем для виконання курсових і дипломних проектів.

Освітня програма Управління, захист та автоматизація енергосистем відкриває перед випускниками широкі можливості для працевлаштування і цікавої роботи в міжнародних електроенергетичних компаніях, науково-дослідних та проектних інститутах, установах і фірмах таких, як Siemens, Schneider Electric, ABB, ЕНПАСЕЛЕКТРО, Екніс Україна, НЕК «Укренерго», основна діяльність яких пов’язана з розробкою та експлуатацією засобів інформаційного забезпечення, комп’ютерних технологій, систем захисту та автоматики. Перелік потенційних роботодавців, з якими заключені договори про співпрацю, можна переглянути на нашому сайті.

В 2023 році наша освітня програма успішно пройшла акредитацію Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти і отримала сертифікат про акредитацію освітньої програми.

На навчання для здобуття ступеня бакалавра приймаються вступники, які здобули повну загальну середню освіту. Термін навчання – 4 роки.

Якщо ти закінчив коледж чи технікум та одержав диплом молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра або молодшого бакалавра, ти маєш право вступати на основі свого диплома до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» на перший курс, але навчатись за скороченою програмою 3 роки, замість 4. Ти будеш вступати на освітній рівень бакалавра – це перший рівень вищої освіти.

Якщо ти не маєш можливості навчатися на стаціонарі, наша кафедра набирає також групи заочної форми навчання – як на бюджетні місця, так і за контрактом.

Вся актуальна офіційна інформація щодо вступу в КПІ ім. Ігоря Сікорського (правила та умови вступу, дати іспитів, вартість навчання, і т.д.) розміщена на сайті приймальної комісії університету. Там ти також знайдеш:
офіційні документи щодо вступу
умови вступу і вагові коефіцієнти
розрахунок конкурсного бала
розклад роботи
вимоги до мотиваційного листа

 
Наші контакти:

Відбіркова комісія Факультету електроенерготехніки та автоматики
Адреса: Україна, 03056, м. Київ, вул. Політехнічна, 37, корпус 20, кімната 112
“Гаряча лінія” відбіркової комісії: (+380 99) 030-96-63
Профорієнтаційні питання: (+380 50) 682-80-07
Електронна пошта: vk.fea@lll.kpi.ua

Приєднуйтесь до нас у мережі Facebook: