Вступ до магістратури

 

Спеціальність 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

Освітня програма “Управління, захист та автоматизація енергосистем

Любий друже! Якщо ти мрієш стати справжнім професіоналом в такій галузі як інженерія, то освітня програма «Управління, захист та автоматизація енергосистем» саме для тебе. На тебе чекає цікава подорож в світ енергетики, де ти здобудеш цінні знання, а також навчишся розробляти з використанням технологій SMART GRID корисні проекти, пов’язані з розробкою систем автоматизації, захисту, інформаційного забезпечення енергетичних об’єктів та створенням прикладного програмного забезпечення для сучасних інформаційно-керуючих систем. У цьому тобі будуть допомагати висококваліфіковані викладачі кафедри, а також дружня студентська спільнота.

Основною перевагою фахівців цього напрямку енергетики серед інших є розуміння складних процесів, які протікають в енергетиці, і новітніх комп’ютерних технологій, що заощаджують ресурси, час а також виносять управління цими процесами на новий якісний рівень. Тісне співробітництво з університетами США, Канади, Західної Європи дозволяє нашим студентам отримати подвійний диплом європейського зразка, брати участь у міжнародних проектах, конференціях та отримати корисний досвід, який допоможе їм реалізувати свої навички і знання в професійній діяльності. Зроби правильний вибір – приєднуйся до кафедри автоматизації енергосистем. Стань справжнім профі!

Якщо ти не маєш можливості навчатися на стаціонарі, наша кафедра набирає також групи заочної форми навчання – як на бюджетні місця, так і за контрактом.

“Гаряча лінія” відбіркової комісії ФЕА: (+380 99) 030-96-63

Електронна пошта відбіркової комісії ФЕА: pk-fea@lll.kpi.ua

Профорієнтаційні питання: (+380 50) 682-80-07

Приєднуйтесь до нас у мережі Facebook:   

Магістр – це освітній ступінь, що здобувається на другому рівні вищої освіти та присуджується вищим навчальним закладом у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньої програми. Ступінь магістра здобувається за освітньо-професійною або за освітньо-науковою програмою.

Прийом на навчання для здобуття ступеня магістра здійснюється на основі НРК6 (освітній ступінь бакалавра) або НРК7 (освітній ступінь магістра). Особи можуть здобувати ступінь магістра на основі НРК7, який здобутий за кошти державного або місцевого бюджету, виключно за кошти фізичних та/або юридичних осіб, крім випадків, передбачених Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.

Допускається прийом на навчання для здобуття ступеня магістра на основі НРК6 або НРК7, здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки), крім випадків, передбачених Порядком прийому та іншими нормативно-правовими документами, за умови успішного проходження вступних випробувань.

 

Особливості вступу в 2023 році

В 2023 році для вступу до магістратури за державним замовленням потрібно обовʼязково скласти єдиний вступний іспит (ЄВІ), який цьогоріч складається з двох частин – іноземної мови за вибором вступника (англійська, німецька, французька або іспанська) та тесту загальної навчальної компетентності (ТЗНК) для перевірки необхідного рівня знань з критичного, аналітичного та логічного мислення. Для складання ЄВІ потрібно зареєструватись з 8 травня до 31 травня (до 1800) та з 26 червня серпня до 18 липня скласти його.

Заявку на участь у складанні ЄВІ:

  • випускники КПІ ім. Ігоря Сікорського 2023 року подають через особистий електронний кабінет системи “Електронний кампус”;
  • випускники КПІ ім. Ігоря Сікорського попередніх років та/або інших вищих навчальних закладів подають через форму реєстрації на порталі реєстрації для участі у вступних випробуваннях до КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Після подання заявки на участь у складанні ЄВІ на вказану адресу електронної пошти буде надіслано логін та пароль для реєстрації електронного кабінету через портал “Українського центру оцінювання якості освіти”.

Крім єдиного вступного іспиту для вступу на навчання за державним замовленням необхідно скласти фахове вступне випробування та подати до розгляду мотиваційний лист. Мотиваційний лист – це викладена письмово у довільній формі інформація про зацікавленість у вступі до КПІ ім. Ігоря Сікорського та відповідні очікування, досягнення у навчанні та інших видах діяльності, власні сильні та слабкі сторони. Детальніше про мотиваційний лист, вимоги до нього та структуру можна почитати на сайті приймальної комісії КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Програма комплексного фахового випробування 2023 року для вступу на освітню програму підготовки магістра «Управління, захист та автоматизація енергосистем» за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка:   pdf

Для вступу на навчання в магістратурі за кошти фізичних та/або юридичних осіб (контракт) на спеціальність 141 “Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка” складати ЄВІ та фахове вступне випробування не потрібно, достатньо мотиваційного листа.

У разі вступу на навчання для здобуття ступеня магістра на основі НРК6 або НРК7, здобутого за іншою спеціальністю (напрямом підготовки) цьогоріч додаткове вступне випробування складати не потрібно.

Документи для вступу до магістратури подаються виключно електронно. За державним замовленням можна подати до 5 заяв із зазначенням пріоритетності заяв, кількість заяв за кошти фізичних та/або юридичних осіб – максимум 15. Для того, щоб подати документи, потрібно з 1 липня зареєструвати електронний кабінет, а потім зареєструватись для складання фахового вступного випробування. Фахові вступні випробування до КПІ ім. Ігоря Сікорського будуть проводитись з 17 липня до 28 липня включно. Подати заяви можна буде з 31 липня до 21 серпня включно.

 

Строки проведення вступної кампанії
(у зв’язку з воєнним станом, пандемією COVID-19 та карантинними заходами, можливі зміни)

Реєстрація заяв на участь в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) 08 травня – 31 травня
2023 року
Основна сесія єдиного вступного іспиту
26 червня – 18 липня
2023 року
Проведення фахових вступних випробувань відповідно до розкладу роботи атестаційної комісії ФЕА
17 липня – 28 липня
2023 року
Реєстрація заяв вступників для участі у конкурсному відборі
31 липня – 21 серпня 1800
2023 року
Термін оприлюднення рейтингового списку вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення
не пізніше
26 серпня 2023 року
Закінчення строку виконання вступниками вимог до зарахування на місця державного замовлення (подання оригіналів документів)
не пізніше 1800
29 серпня 2023 року
Закінчення строку виконання вимог до зарахування вступниками, які беруть участь у конкурсному відборі, на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб (подання оригіналів документів)
не пізніше 1700
06 вересня 2023 року
Терміни зарахування вступників за державним замовленням
31 серпня 2023 року
за кошти фізичних та/або юридичних осіб
не пізніше
07 вересня 2023 року

Розклад проведення кваліфікаційного фахового випробування за освітньою програмою «Управління, захист та автоматизація енергосистем»:

Консультація 18.07.2023 1130 – 1300
Сесія 1 20.07.2023 1130 – 1300
Сесія 2 22.07.2023 900 – 1030
Сесія 3 25.07.2023 1130 – 1300
Сесія 4 27.07.2023 990 – 1030
Резервний захід для тих, хто з поважних причин не мав змоги написати екзаменаційну роботу згідно розкладу 28.07.2023 1130 – 1300

Всі заходи з кваліфікаційного фахового випробування будуть організовані дистанційно, тому всім бажаючим вступити до магістратури необхідно завчасно надати адресу своєї електронної пошти до приймальної комісії для своєчасного отримання посилань на відповідні відеоконференції.

 

Умови вступу

Вид пропозиції в електронному кабінеті Фіксована Небюджетна
Умови вступу за результатами ЄВІ + комплексне фахове випробування + мотиваційний лист мотиваційний лист
Мінімальний конкурсний бал для навчання за кошти дербюджету для навчання за кошти фізичних або юридичних осіб позитивний рейтинг мотиваційного листа
130 100

 

Організація конкурсного відбору і розрахунок конкурсного бала

Прийом студентів на підготовку ступеня магістра здійснюється за результатами конкурсного відбору. Для конкурсного відбору на навчання для здобуття ступеня магістра на основі НРК6 та НРК7 зараховуються бали ЄВІ 2023 року та фахового іспиту. Конкурсний відбір проводиться атестаційною комісією на основі конкурсного бала, який розраховується відповідно до Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році та Положення про вступ до магістратури КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Конкурсний бал при вступі для здобуття ступеня магістра на освітні програми спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка розраховується за формулою:

Конкурсний бал (КБ) = П1*0.2 + П2*0.2 + П3*0.6 ,

де П1 – оцінка тесту загальної навчальної компетентності ЄВІ, П2 – оцінка тесту з іноземної мови ЄВІ, П3 – оцінка з комплексного фахового випробування.

 

Офіційні документи

Порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.
Документ, який встановлює правила проведення вступної кампанії в 2023 році в Україні.
pdf
Правила прийому для здобуття вищої освіти до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» у 2023 році
Основні положення, етапи вступної кампанії, перелік документів, всі правові елементи, які пов’язані із можливостями для вступу до КПІ ім. Ігоря Сікорського у 2023 році.
pdf
Положення про прийом на навчання до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» для здобуття ступеня магістра
Правові положення та нормативні засади вступу до магістратури.
pdf
Положення про Приймальну комісію Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».
Всі нормативні відомості про Приймальну комісію КПІ ім. Ігоря Сікорського, її склад, принципи та засади роботи.
pdf
Положення про порядок подання та розгляду апеляцій вступників до КПІ ім. Ігоря Сікорського.
Документ, згідно з яким розглядаються апеляції на результати вступних випробувань, що проведені КПІ ім. Ігоря Сікорського .
pdf
Вартість навчання у 2022/2023 навчальному році.
Вартість освітніх програм бакалавра та магістра для денної та заочної форм навчання.
pdf

 

Відеоматеріали

Консультація до кваліфікаційного фахового випробування 2023 року за освітньою програмою «Управління, захист та автоматизація енергосистем».

 

 

Контактна інформація

Приймальна комісія КПІ ім. Ігоря Сікорського:
Україна, 03056, м. Київ, вул. Політехнічна, 14, корпус 16.
Телефони: (+380 44) 204-96-45, 204-96-46
Веб-сайт: http://pk.kpi.ua
E-mail: pk@kpi.ua

Відбіркова комісія Факультету електроенерготехніки та автоматики:
Україна, 03056, м. Київ, вул. Політехнічна, 37, корпус 20, кімната 112
Телефон: (+380 99) 030-96-63
E-mail: pk-fea@lll.kpi.ua

Приймальна комісія для іноземних громадян:
Україна, 03056, м. Київ, вул. Металістів, 5-А, корпус 31.
Телефони: (+380 44) 204-96-35, 204-86-58, 204-86-59
Веб-сайт: https://istudent.kpi.ua/
E-mail: admission@kpi.ua

2 коментарі до Вступ до магістратури

Залишити відповідь